ЛУКОИЛ Македонија ЛУКОИЛ Македонија


Detail ImgЛУКОИЛ Македонија ДООЕЛ Скопје ја почна својата комерцијална дејност на 17-ти август 2005 година, согласно Меморандумот за соработка потпишан помеѓу Владата на Република Македонија и нафтената компанија ОАД ЛУКОИЛ. Првата бензинска станица на ЛУКОИЛ во Македонија, која беше изградена на сопствена локација,во населбата Камник на влезот на Скопје, почна со работа на 1 септември 2006 година. Истиот овој објект, една недела подоцна, свечено беше пуштен во употреба на денот на независноста на РМ - 8 Сепември.Види статистика


Слични сајтови

Категории